ADINTERACTION MEDIACAT EYLÜL SAYISINDA

  • ADINTERACTION MEDIACAT EYLÜL SAYISINDA

Adinteraction’dan Yenilikçi Reklam Çözümleri

2013 yılında Dijital Medya Planlama Ajansı olarak kurulan Adinteraction; hem planlamasını yürüttüğü markalarına, hem de programatik hizmetler verdiği diğer planlama ajanslarına yeni yaklaşımlar sunuyor.

Hızla gelişen teknoloji ve buna ayak uyduran Dijital Medya Sektörü, artık markaların Dijital İletişimden beklentilerini de oldukça ileri taşımış durumda. Geleneksel uygulamalar ve kısıtlı ölçüm metrikleri artık iletişim stratejilerine yeteri kadar hizmet etmiyor. Marka bilinirliği çalışmalarında Media First işler aranırken, performans bazlı yayınlarda ise aksiyon kriterleri değişiyor, tüketicinin offline aksiyonları da online raporlarla ilişkilendiriliyor. Bu noktada Adinteraction, programatik dünyanın tüm avantajlarını reklamverenlerine farklı modellerle sunmaya devam ediyor.

TV Reklamlarını Dijitalleştirme

Programatik TV, bir süredir sıkça konuşulan ve artık Türkiye’de birkaç örneği olan bir kullanım modeli.

Adinteraction ve Yudum Egemden işbirliği, Türkiye’de ilk defa TV reklam spotları ile dijital reklamları entegre etti ve reklam spotlarının etkileşimini birinci ekrandan ölçtü.

Fox TV’de yayınlanan Yudum Egemden reklam spotları HbbTV teknolojisi kullanılarak interaktif hale getirildi. HbbTV altyapısına sahip Fox izleyicilerine, kırmızı buton yönlendirme mesajı gösterildi. Butona basan izleyiciler Yudum Egemden ürünlerinin detaylı olarak sunulduğu Landing Page’e eriştiler. Toplamda 200.000’ in üzerinde haneye erişilen kampanyada, ortalama %1,5 seviyelerinde gerçekleşen ctr oranı, bazı spotlarda %3’e kadar yükseldi.

Kreatif Modeller ve Programatik Uygulamalar

Tüm programatik süreçlerde Adform ile partnerlik eden Adinteraction, yenilikçi reklam modellerine de sıkça başvuruyor. Formlu Masthead Banner ise bunlardan en yenisi.

Özellikle İnşaat, Otomotiv, Eğitim ve Finans sektörünün birincil performans kriteri olan “form doldurma”, Formlu Masthead ile daha görünür ve çarpıcı alanlarda da işlemeye başladı. İlk çalışma Eston İnşaat ile gerçekleşirken, bu pilot uygulamada iki haneli form maliyetleri elde edildi. Tüm programatik hedefleme kriterleri ve DMP kullanımları da (Data Management Platform) doğal olarak bu kapsama dahil edilebiliyor.

Yeni Gözde “Native”

Bunların yanı sıra, dijital dünyanın yeni gözdesi olan “Native Reklam Modelleri”, en agresif kampanya hedeflerini bile karşılarken bir yandan programatik platformlara her gün daha fazla entegre oluyor. Adinteraction’ın dinamik medya planlarında önemli yer tutan Native bazlı kullanımlar, programatik ve efektif satın alma avantajları ile sunuluyor.

Bütün bunlar, hızla evrilen dijital medya dünyasının yalnızca birkaç örneği. Planlama enstrümanlarının her gün biraz daha programatik hale geleceği ve dijital ajansların marka taleplerini bu yönde karşılama mecburiyeti açıkça görülüyor.